Nyt arbejdsprogram i Fælleslisten

 Bestyrelsen i Fælleslisten har udarbejdet et nyt arbejdsprogram for partiet. Det er på ingen måde nyt at Fælleslisten har et arbejdsprogram, men det tidligere program trængte til en opgradering, da både Danmark og dansk politik har udviklet sig siden det seneste blev vedtaget.

 Programmet giver svar på, hvad Fælleslisten vil på alle politikområder, men vores tre mærkesager er velfærd, decentralisering, og demokrati.

 Velfærden skal sikres gennem en lang række velfærdsrettigheder både omkring hjemmehjælp og ældrepleje, børnepasning og i skolerne. Når vi sender vores gamle på plejehjem, vores børn i daginstitution og vores familie på sygehuset, så skal vi kunne føles os trygge, og sikre på at alle er i gode hænder, når der er mest brug for det. Vi skal have trygheden tilbage i velfærdssamfundet. Det kræver flere varme hænder i den offentlige sektor. Det er beviseligt, da antallet af borgere pr. offentlig ansat er på det laveste niveau i 30 år”. Der er blevet færre hjemmehjælpere til flere ældre, flere børn pr. pædagog i daginstitutionerne og et højere tempo på sygehusene. Vi skal som samfund prioritere anderledes. Et samfund skal kendes på, hvor godt det behandler de svageste medborgere.

 Vi mener at decentralisering skal ske både på regionsplan, på kommunalt plan og på landsplan. Folkeskoler er blevet lukket, uddannelsesmuligheder er forsvundet, politistationer er væk, landsbyer tømt for liv og de statslige arbejdspladser i provinsen er blevet færre på trods af den tidligere regerings udflytningsrunder - den udvikling skal vendes om. Foruden udflytning af statsarbejdspladser og uddannelser mener vi at det skal gøres nemmere at bo i Udkantsdanmark gennem bedre adgang til transport gennem bedre offentlig transport, billigere biler og benzin.

 Når det kommer til demokrati, er vi inspireret af Schweiz, hvor borgerne kan sende forslag til bindende folkeafstemninger. Derudover ønsker vi, at der sættes en grænse for, hvor længe man kan sidde i folketinget.

 Vi er optaget af ganske almindelige menneskers liv og hverdag.

 

28/10-2019

 

Del på facebook:
Go to top
Template by JoomlaShine