15. Socialpolitik

Et sandt velfærdssamfund tager sig af de, der ikke kan tage vare på sig selv. Vi ønsker et samfund, som alle kan være en del af. Vi ønsker et samfund, hvor alle med evnerne har alle muligheder. Vi vil mindske uligheden og fattigdommen i samfundet gennem en jobgaranti. Mennesker med nedsat arbejdsevne skal have mulighed for jobs på særlige vilkår. Bistandsloven skal erstattes med lovgivning, der er rettet mod sociale problemer, der ikke udelukkende skyldes arbejdsløshed. Et af de største sociale problemer er misbrug:

  • Ifølge Red Barnet vokser cirka 122.000 børn under 18 år op i familier med et alkoholproblem, og i alt mener 632.000 danskere, at de er vokset op i familier med et alkoholproblem.
  • Ifølge Center for Rusmiddelforskning ryger 17.000 danske unge mellem 15 og 25 år hash mindst 20 dage om måneden (2015). Dette gør det meget svært for disse unge mennesker at passe deres uddannelse eller arbejde.

Misbrug er så stort et samfundsproblem, at det kræver en bred sammensat indsats. Vi går ind for, at misbrug skal kriminaliseres, således at afvænning og lignende foranstaltninger kan gennemføres i alle tilfælde.

Vi går ind for følgende velfærdsrettigheder til socialt udsatte: Ret til behandlingstilbud og social opfølgning for børn efter ophold på krisecentre og ret til relevante boligtilbud for hjemløse. Der skal indføres et forbud mod ågerrenter.

Go to top
Template by JoomlaShine